Редактор: e-mail: Кадър: БТВМерките за борба с разпространението на коронавируса няма да

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВМерките за борба с разпространението на коронавируса няма да
Коментари Харесай

Социалният министър: Няма да отпускаме мерките преди 31-ви. Добавката за пенсионерите може да е и след март

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Мерките за битка с разпространяването на ковид няма да бъдат разхлабвани преди 31 януари. Това разгласи в ефира на БТВ общественият министър Деница Сачева.

" Не, преди 31 януари имаме съглашение с щаба, че няма да има разформироване на ограниченията. По-скоро тази или другата седмица като се видят индикаторите ще се вземе решение. Това, че има 2-3 дни, в които имаме положителни индикатори, не би трябвало да ни радва. Трябва да приключим цялостния цикъл до 31 януари, за са сме сигурни, че имаме прогрес. Целта ни е ограниченията за подкрепяне на засегнатите да стигнат до оптимален брой хора. По мярката за затворените бизнеси са кандидатствали съвсем 40 000 души. Към момента са изплатени средства за към 6000. В идващите дни главната ни активност е по какъв начин да се ускорят заплащанията към бизнеса. Безработицата е 6,7 %. Имаше единствено три дни през предишния месец, в която имаше по-голям напор ", сподели тя.

Сачева разкри, че е допустимо добавката от 50 лв. за пенсионерите да продължи и след март. Тя е безапелационна, че изказванията, че по този начин се купуват пенсионерски гласове, не дават отговор на истината.

По думите й, мярката 60/40 е най-масова в подпомагането на бизнесите, а 80/20 е за затворените хотелиери и ресторантьори.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР